IMG_0878

Sædskum

Sædskum er vores første bryg. I samarbejde med professor i fødevarer, Jesper Lassen har vi lavet en dejlig velsmagende Kölsch, som blev brygget første gang den 20. maj 2017.
Kölsch er en overgæret ale-type skabt i byen Köln. Der har gennem århundreder været tradition for at brygge specielt øl i byen, men i 1986 trådte byens brygmestre sammen for at lave en Kölsch-Konvention, der fastslog, at den særlige kölsch kun måtte brygges inden for byens "volde".

Hjælpen er på vej

Vi skal i 2017-2018 have besøg af flere brygmestre fra ind- og udland, som skal lære os, hvordan vi laver god øl. Målet er, at vi over et par år har 6 - 8 gode forskellige øltyper, som vi kan nyde sammen eller til nogle af vores mange aktiviteter i årets løb.
Professor og brygmester, Jesper Lassen har lært os at lave en Kölsch. Det foregik den 20/5 2017. Det færdige resultat kan smages til indvielsen af huset den 19/8.
Se en lille video fra den 20/5 HER (ca 3 min.)
Hvis du gerne vil lære at lave god øl, så kontakt os for at høre om næste ølbrygningskursus.

1

Sæd øllaug - regler

/ 1
Alle over 18 år med interesse for ølbrygning kan blive medlem af Sæd Øllaug

/ 2
Formålet er at fremme interessen for fremstilling af godt håndbrygget øl og skabe rammer for et godt social samvær.

/3
Sæd Øllaug brygger øl i Sæd Bryghus. Vi inviterer ølentusiaster og brygmestre til inspiration og oplæring for øllaugets medlemmer. Der brygges forskellige typer øl i årets løb. Deltagere i et bryg deler flaskerne ligelig mellem sig. Desuden deles råvarerudgiften.

Et bryg kan også aftales at skulle benyttes til en speciel anledning, fx Sankt Hans. Så afholder Lokalrådet råvarerudgiften og modtager eventuelle donationer.

/4
Årlig kontingent for medlemskab af Sæd Øllaug er 200kr, som går til indkøb af udstyr og løbende drift, som betales inden første gang man deltager i et bryg.

/5
Sæd Øllaug kan arrangere øl-events for firmaer og andre interesserede mod en aftalt kursuspris.

Sæd Øllaug kan arrangere ølsmagning med spændende øl fra andre hjemmebryggere, mikrobryggerier eller private brygmestre.

/6
Råvarer til kommende bryg vil i 2017 blive indkøbt af Lars Thomsen. Christian Andresen vil føre et kartotek over medlemmer og vil styre et selvstændigt regnskab.

Kontakt Christian Andresen: Mobil: 26 72 38 81

Kontakt Lars Thomsen: Mobil: 23 30 42 50

Kurt Rasmussen, Jelling Bryggeris brygmester

Brygmester,
Kurt Rasmussen

Brygmester fra Jelling Bryggeri gæstede den 10. marts 2018 Sæd Bryghus & Museum.
Det blev til 2 x 30 liter øl, som nu står og gære inden de om 2 måneder er klar til smagsprøver.

De nye øl kommer til at hedde Sæd Skum Marsk Pils og Sæd Skum Brown Ale.

Se film fra produktionen HER

Marsk Pils
Brown Ale
ølredigeret4x4a
øl2c
øl2b
øl2d
4

Kontakt:

Hanne Frisk
M: 53299640

Lars Thomsen
M: 23 30 42 50

Christian Andresen
M: 26 72 38 81

Jacob Lorenzen
M: 74 7242 48

LOGO1